In de praktijk

In De Praktijk is samenwerkingsverband tussen Rob Kok en Tamara de Jong. Beiden ervaren opleiders die hun werkervaring bundelen om op een praktische manier mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ze hebben een ruime ervaring in de (proces) industrie en het begeleiden van het leren in het werk. Spreken de taal van de praktijkbegeleiders en weten nauw aan te sluiten bij dat wat iedere deelnemer nodig heeft.

De werkwijze van In De Praktijk is op maat. Naast de gedegen structuur van de opleiding, wordt er continue gekeken naar wat is er nu nodig voor de groep of voor de deelnemer.

In De Praktijk kent twee opleidingsvormen, een ‘Inhouse’ opleiding en een ‘Open inschrijving’ opleiding. Beide opleidingsvormen kenmerken zich door het centraal zetten van ‘de praktijk’ van de deelnemers. Naast het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, wordt er ook gewerkt aanspreken van ‘de moed’ van deelnemers om de vaardigheden direct te toe te passen in hun werksituatie.

In house training

Deze vorm biedt de mogelijkheid voor organisaties om de gekozen opleiding op maat te maken voor de eigen organisatie. Denk hierbij aan het gebruiken van de eigen methodiek voor functionerings- en beoordelingsgesprekken of andere personeelsinstrumenten.

Open inschrijving

Deze vorm biedt de deelnemers de mogelijkheid om niet alleen ervaringen uit te wisselen met collega’s, maar ook met deelnemers uit andere bedrijven. Hierbij leert men niet alleen van de eigen praktijk, maar ook van die van anderen.

Wie leiden we op?

De opleiding is toegankelijk voor iedereen die in zijn vakgebied minimaal 2 jaar werkzaam is als allround operator of beroepskracht en gedurende de opleiding minimaal 1 leerling begeleidt. Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek plaats waarbij de verwachtingen over en weer worden besproken. Ook is er contact met de leidinggevende van de praktijkbegeleider om te zorgen voor een goede afstemming van het geleerde op de organisatie.

Locaties

Voor de opleidingen op basis van open inschrijving maken wij gebruik van verschillende locaties in regio van Rotterdam:

  • Meetz, hofhoek 9, Poortugaal.
    Goed bereikbaar met OV (naast het metrostation) en auto (op 5 min. van de A15) en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
  • Albregt Engelmanstraat 3 in Rotterdam, Delfshaven